Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان,سیاوش رهبر، سرپرست معاونت امور توانبخشی بهزیستی استان همدان با اشاره به اینکه ماسک زدن مانع لب خوانی در ناشنوایان می‌شود گفت: شیوع بیماری کرونا و ضرورت استفاده از ماسک موجب کاهش حضور ناشنوایان در جامعه و مانع برقراری ارتباط اجتماعی آن‌ها با مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اوبا اشاره به اینکه حضور نیافتن در جامعه و ارتباط گیری با مردم یکی از بزرگترین مشکلات ناشنوایان در عصر کرونا است عنوان کرد: ناشنوایان برای برقراری ارتباط با افراد جامعه نیاز به «لب‌خوانی» دارند در حالیکه ماسک‌های معمولی این ارتباط را برای این افراد قطع کرده است.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان بیان کرد: تهیه ماسک‌هایی با طلق شیشه‌ای نیز نتوانست مشکلات لب خوانی ناشنوایان را بر طرف کند.

رهبر با بیان اینکه افراد ناشنوا از اشاره به جای صوت برای انتقال مفاهیم استفاده می‌کنند ادامه داد: ۹۰ درصد افراد جامعه به زبان اشاره آشنایی ندارند و ترویج این زبان در بین مردم از نیاز‌های اساسی ناشنوایان است.

او عنوان کرد: ناشنوایان آنگونه که شایسته است مورد توجه جامعه نیستند و حقوق اولیه این دسته از شهروندان بعضا مورد غفلت و حتی فراموشی قرار می‌گیرد.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان با بیان اینکه زمان طلایی و نهایی برای انجام مداخلات درمانی مشکلات شنوایی و تاثیرگذاری مثبت مداخلات درمانی زیر ۶ ماهگی است ادامه داد: کارشناس شنوایی مستقر در تمامی زایشگاه‌های دولتی و خصوصی در همانجا غربالگری شنوایی را انجام می‌دهد.

رهبر یادآور شد: غربالگری شنوایی کودکان سه تا پنج سال با هدف ردیابی و شناسایی اختلالات شنوایی در کودکان پیش از ورود به فرآیند‌های آموزشی انجام می‌گیرد.

او گفت: غربالگری شنوایی در سال گذشته برای ۲۲ هزار و ۹۱ نفر و در ۶ ماهه نخست امسال برای پنج هزار کودک و نوزاد همدانی با اعتبارات و مدیریت سازمان بهزیستی در مراکز بهداشت و شنوایی سنجی خصوصی انجام شد.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان با بیان اینکه بهترین زمان کاشت حلزون برای افراد ناشنوای مادرزادی، پیش از ۶ سالگی است عنوان کرد: کودکان ناشنوای مادرزادی باید به سرعت شناسایی و در برنامه کاشت حلزون قرار گیرند، ولی برای ناشنوایی در دوران بزرگسالی چنین محدودیتی وجود ندارد.

رهبر اعلام کرد: ۳۰۷ عمل کاشت حلزون شنوایی از سال ۹۲ تاکنون در مرکز کاشت حلزون شنوایی غرب کشور در بیمارستان بعثت همدان با موفقیت انجام شده است.

او از همکاری فعال خیران استان در تهیه هزینه گزاف حلزون شنوایی و کاشت آن خبر داد و گفت: مددجوی نیازمند بدون ماندن در صف انتظار در صورت توانایی نداشتن در خریداری و تهیه سمعک، باتری سمعک و حتی کاشت حلزون شنوایی با تایید مددکار سازمان، از تمام خدمات رایگان بهره مند می‌شود.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان  ادامه د اد: ۱۲ درصد معلولیت‌ها در کل کشور را ناشنوایی تشکیل داده که با ورود به سازمان و کمیسیون‌های پزشکی و با پذیرفته شدن به عنوان معلول از خدمات متنوع سازمان بهره مند می‌شوند.

او با اشاره به اینکه این استان از نظر میزان شیوع ناشنوایی در رتبه یازدهم کشوری قرار دارد عنوان کرد: ۶۰ درصد ناشنوایان و کم شنوایان استان مرد، ۴۷ درصد متاهل، ۲۵ درصد شاغل و ۴۲ درصد دارای مسکن هستند.

سرپرست معاونت توانبخشی بهزیستی همدان  اظهار داشت:هزار و ۷۵۱ معلول ناشنوا و کم شنوا از سازمان بهزیستی استان همدان مستمری دریافت می‌کنند و تعداد هزار و ۳۹۵ نفر نیز در صف دریافت مستمری هستند.

به گفته رهبر مرکز تربیت شنیداری سازمان بهزیستی با ظرفیت ۱۲۰ نفر و با هدف پرورش و تربیت شنیداری و گفتاری کودکان در جهت رشد و بالندگی مهارت‌های درکی کودکان ناشنوا و کم شنوا در جهت برقراری ارتباط کلامی و حضور مؤثر آنان در جامعه، فعالیت دارد.

او عنوان کرد: معلولان ناشنوا و کم شنوا در استان از خدماتی همچون کمک هزینه ایاب و ذهاب، بهبود تغذیه، مناسب سازی منزل، کمک‌های موردی و دانش آموزی، ویزیت در منزل، حق پرستاری خانواده محور بهره می‌برند.

رهبر از ناشنوایان به عنوان مظلوم‌ترین معلولان نام‌برد و اظهار داشت: معلولان شنوایی دارای توانمندی‌های بسیار و استعداد‌های فراوان و ذهن پویا هستند و امکان فعالیت در زمینه‌های مختلف را دارند.

او یادآور شد: ۲۵ درصد از افراد ناشنوا در حین تولد ناشنوا هستند و ۵۰ درصد معلولیت شنوایی ناشی از مشکلات ژنتیکی است.

بر اساس آخرین آمار منتشر شده نزدیک به یک سوم جمعیت همدان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از خدمات بهزیستی بهره می‌برند.

در حال حاضر ۳ هزار و ۱۶۷ ناشنوا و کم‌شنوا در استان همدان زیر پوشش خدمات بهزیستی قرار دارند.

هشتم مهر ماه روز جهانی ناشنوا نامگذاری شده است.

منبع ایرنا

انتهای پیام/غ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان بهزستی بیماری کرونا ناشنوایان ناشنوا و کم شنوا حلزون شنوایی کاشت حلزون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۶۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار ۵ ستاره به همدان می‌آید

فرماندار همدان با اشاره به نارضایتی شهروندان از ارائه خدمات توسط راه‌آهن همدان گفت: در جلسه‌ با مدیرکل راه‌آهن، مسائل و دغدغه‌های مردم مطرح و پیگیری شد که امیدواریم به زودی رفع شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از همدان، مسلم مخفی امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در حال حاضر قطار همدان همه روزه در حال سرویس‌دهی است، اظهار کرد: روزانه این قطار ۴۰۰ نفر ظرفیت دارد که این تعداد برای جمعیت همدان و شهرهای هم جوار کفایت نمی‌کند.

وی با بیان اینکه با پیگیری‌های مدیریت راه‌آهن استان از ابتدای تابستان قطار پنج ستاره به مسافران همدان خدمات می‌دهد، افزود: این اقدام افزایش رضایتمندی شهروندان را به دنبال خواهد داشت.

فرماندار همدان با بیان اینکه ترمینال ایستگاه راه‌آهن همدان ۹۵ درصد پیشرفت دارد، خاطرنشان کرد: امیدواریم این ساختمان که از محل سفر رئیس‌جمهور نیز اعتبار دارد، به زودی تکمیل شود و به بهره‌برداری برسد.

مخفی با انتقاد از عملکرد شرکت ساخت و توسعه زیرساخت‌ها، اضافه کرد: پروژه راه دسترسی به راه‌آهن همدان استاندارد لازم را ندارد، البته بعضی اقدامات ایمنی انجام شده است.

وی گفت: مجموعه عوامل راه‌آهن همدان به دنبال رضایتمندی مسافران هستند و امیدواریم با ایجاد زیرساخت‌های لازم این امر به طور کامل محقق شود.

فرماندار همدان افزود: راه‌آهن همدان به ملایر نیز به طول ۷۵ کیلومتر در دو قطعه کارگاهی در حال احداث است که قطعه یک ۴۵ درصد و قطعه دو ۲۰ درصد پیشرفت دارد.

کد خبر 751302

دیگر خبرها

  • گردن عامل بروز ۲۰ درصد از سردردها
  • توزیع سمعک رایگان بین ناشنوایان تهران
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • گرانی بنزین عامل خرید خودروهای برقی می شود؟
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیروگاه شهید مفتح
  • علت استعفای سرمربی خوشه طلایی مشخص شد
  • گرانی بنزین عامل خرید خودرو‌های برقی می‌شود؟
  • هیات های ورزشی ناشنوایان تقویم منسجم داشته باشند
  • قطار ۵ ستاره به همدان می‌آید