Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@07:21:59 GMT

درمان ناشنوایی جنین در رحم مادر

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۴۱۰۵۷

ژن درمانی جدید می‌تواند از کاهش شنوایی ژنتیکی جلوگیری کند. ناطقان: محققان موسسه سالک (Salk) به پیشرفتی دست یافته اند که می‌تواند به درمان‌های جدیدی برای کاهش شنوایی ژنتیکی منجر شود.

ژن درمانی که پروتئین خاصی را ارائه می‌کند می‌تواند از رشد صحیح سلول‌های موی معیوب اطمینان حاصل کند و به بهبود شنوایی کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



سلول‌های موی حسی بخش مهمی از سیستم شنوایی ما هستند. آن‌ها سطح حلزون گوش را با ساختارهای بلندی به نام استریوسیلیا می‌پوشانند که در پاسخ به امواج صوتی مرتعش می‌شوند و سیگنال‌های الکتریکی تولید می‌کنند که سپس به مغز ارسال می‌شود.

اما یکی از انواع ناشنوایی ژنتیکی به دلیل کمبود پروتئینی به نام EPS۸ ایجاد می‌شود که طول این سلول‌های مو را تنظیم می‌کند. بدون این پروتئین، آن‌ها خیلی کوتاه هستند تا به درستی کار کنند.

برای  مطالعه جدید، محققان بررسی کردند که آیا بازیابی EPS۸ می‌تواند به رشد آن سلول‌های مو به طول طبیعی و بهبود شنوایی کمک کند.

این تیم با کار روی موش‌هایی که فاقد EPS۸ مهندسی شده بودند و به همین دلیل ناشنوا بودند، با استفاده از یک ویروس مرتبط با آدنو به عنوان وسیله‌ای برای رساندن پروتئین به گوش داخلی حیوانات آزمایش کردند.

مطمئناً، آن‌ها دریافتند که EPS۸ اضافه شده باعث می‌شود استریوسیلیا طولانی‌تر شود و برخی از عملکردها را به سلول‌هایی که صداهای فرکانس پایین‌تر را دریافت می‌کنند بازگرداند.

با این حال، برخی از هشدارها وجود دارد. این درمان در موش‌ها بعد از یک سن خاص جواب نداد، که این مطلب نشان می‌دهد، انجام چنین درمانی قبل از بلوغ سلول‌های مو ضروری است.

در انسان، این روش نیاز به استفاده از ژن درمانی در رحم دارد، زیرا با تولد خیلی دیر شده است.اما این تیم امیدوار است که با مطالعه بیشتر، این پنجره برای درمان گسترده شود.

یوری مانور، یکی از نویسندگان ارشد این مطالعه گفت: EPS۸ یک پروتئین با عملکردهای مختلف است و ما هنوز مطالب بیشتری در مورد آن باید کشف کنیم.من متعهد به ادامه مطالعه کم شنوایی هستم و خوشبین هستم که کار ما می‌تواند به ژن درمانی کمک کند که شنوایی را بازیابی می‌کند.

تیم‌های دیگر در بازگرداندن شنوایی از طریق ژن درمانی با هدف قرار دادن ژن‌های دیگر نوید یافته اند.این تکنیک شامل رشد مجدد سلول‌های موی درونی یا بیرونی، اصلاح جهش‌هایی که باعث به هم ریختگی آن‌ها می‌شود، یا ترمیم آسیب‌های مربوط به سن به سایر ساختارها می‌شود.


تحقیق جدید در مجله Molecular Therapy – Methods & Clinical Development منتشر شده است. منبع: مشرق برچسب ها: درمان ، ناشنوایی ، جنین ، رحم مادر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: درمان ناشنوایی جنین رحم مادر ژن درمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۴۱۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود

به گزارش خبرنگار مهر، فاطمه اسفندیاری ظهر سه شنبه به مناسبت روز بیماری‌های خاص و صعب العاج در جمع خبرنگاران از وجود ۱۷ هزار بیمار صعب العلاج در استان گلستان خبر داد و اظهار کرد: طبق آمارهای اعلام شده سالانه ۳ هزار نفر به تعداد این بیماران در استان اضافه می‌شود.

وی با اشاره به اینکه بیماران هموفیلی، تالاسمی، دیالیزی و سرطانی در ذیل بیماران خاص هستند، افزود: در حال حاضر ۲۲۶ بیمار هموفیلی، ۴۱۴ بیمار تالاسمی، و هزار و ۱۶۰ نفر بیمار دیالیزی در استان وجود دارد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان با اشاره به اینکه این بیماران برای درمان از خدمات دولتی بهره مند می‌شوند، گفت: بسته خدمتی که در بیمه سلامت تعریف شده است در اختیار این بیماران قرار می‌گیرد.

وی یادآور شد: این بسته سلامت خدماتی چون تخفیفات دارویی، ام آر آی، سی تی اسکن و سونوگرافی شامل می‌شود.

اسفندیاری با اشاره به اینکه این بیماران می‌توانند از تسهیلات درمانی ۵۰ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد بهره مند شوند، اظهار کرد: این بیماران اقساط خود را با بازپرداخت پنج ساله می‌توانند انجام دهند که امسال هم در صورت ابلاغ بودجه به بانک‌ها معرفی می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: سال گذشته توانستیم به سه هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص تسهیلات پرداخت کنیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گلستان گفت: اکنون تمامی تجهیزات و امکانات تشخیصی و درمانی برای این بیماران در مراکز درمانی گرگان وجود دارد.

کد خبر 6099351

دیگر خبرها

  • خواص درمانی آفتاب گردان که از آن بی خبر هستید
  • نسخه درمانی بوعلی سینا برای درمان گرفتگی رگ های قلب + فیلم
  • نگران فراگیری تک فرزندی هستیم/ دیابت و فشار خون؛ تهدیدی برای گیلان
  • آشنایی با پزشکی ترمیمی
  • چالش‌های درمان رادیوتراپی در تومورهای مغزی کودکان
  • ابداع روشی تازه برای مبارزه با سرطان؛ تقویت سلول‌های ایمنی
  • سالانه ۳هزار بیمار به بیماران صعب العلاج گلستان اضافه می شود
  • خواص درمانی آب سیب زمینی
  • از پیشگیری آسان تا درمان مشکل
  • خواص گیاه درمانی و مفید شنگ